Praktische informatie

Wat breng je mee op de eerste afspraak?

 • Voorschrift van de dokter/specialist indien sprake van een chronische aandoening zoals Diabetes, Mellitus, Reumatische aandoening ..
 • Identiteitskaart/ kids ID
Extra bij onderzoek
 • Korte broek voor het podologisch onderzoek
 • Dagelijkse schoenen/ werkschoenen/ sportschoenen
 • Huidige en/of oude zolen
 • Medische beeldvorming en/of verslagen

Huisregels

  Wees op tijd aanwezig voor de afspraak. Kan u niet komen? Gelieve ons 24u op voorhand te verwittigen. Dit geeft ons de kans om patiënten met dringende klachten sneller te helpen. Wij kunnen ons genoodzaakt voelen om een behandeling aan te rekenen voor de laattijdige of niet geannuleerde afspraken.

  Betaalmogelijkheden

  We prefereren met Payconiq of cash te betalen.
  Er is geen betaalterminal beschikbaar in de praktijk

  Terugbetalingen

  Diabtespatiënten
   Diabetes patiënten hebben recht op een terugbetaling van het RIZIV, 2x/jaar, mits voorschrift van de bevoegde arts waarop enerzijds de risicogroep vermeld staat en anderzijds of u in een voortraject, zorgtraject of diabetesconventie bent opgenomen.
   Mutualiteiten
   Mutualiteiten bieden u een beperkte terugbetaling aan vanuit hun aanvullende verzekering. Deze vergoeding verschilt van mutualiteit tot mutualiteit en is afhankelijk van regio en leeftijd. We adviseren u om hierover contact op te nemen met uw eigen mutualiteit of hun website te consulteren.
   Zolen
    Podologische zolen worden momenteel nog niet terugbetaald door het RIZIV. Sommige mutualiteiten bieden sinds 2017 een gedeeltelijke terugbetaling aan vanuit de aanvullende verzekering. Gelieve dit bij uw mutualiteit na te gaan of hun website hiervoor te consulteren.
    Verzekeringen
     Persoonlijke verzekeringen/ambulante zorgverzekering of verzekeringen aangeboden door de werkgever kunnen soms recht geven op een teruggave van de podologische zool. We adviseren u om hiervoor contact op te nemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij of uw werkgever.